1 Şubat 2011 Salı

Gözlerindeki Sır


Daha önce hiç Arjantin filmi izlememiş olmam bu filme ufak çaplı bir önyargı ile bakmama yolaçtı aslında. Özellikle 130 dakikalık süresi boyunca, uzun diyaloglar, durağan çekimlerle bana sıkıntıların en büyüğünü yaşatmasını bile bekliyordum ama öyle olmadı.


Orjinal adı El Secreto de Sus Ojos olan filmimiz, 1970'lerdeki bir cinayetin üzerine giden 2 kişinin günümüze uzanan macerasını anlatıyor. Yer yer sıkı kovalama sahneleri, yer yer esprili diyaloglar, yer yer rahatsız etmeyen ama insanı oldukça geren diyaloglar. Yönetmen Juan Jose Campanella özellikle stadyum sahnesi yüzünden şimdiden sinema tarihine adını yazdırdı. Erkek oyuncu rolünde ise bence karizmanın vücut bulmuş ismi Ricardo Darin var. Sakalın bir insana bu kadar çok yakıştığını düşünemezdim herhalde daha önce. Tabi filmin kurgusu 30 yıla dayandığı ve aynı oyuncuları kullandıkları için, sıkı bir makyaj ekibiyle çalışıldığı malum.

Sonuç itibariyle, 2010 yılı En İyi Yabancı Film Oscar'ını alan, The Secrets in Their Eyes (Filmin İngilizce ismi de bu), sıkılmadan izlenecek, arşivinize aldıktan sonra tekrar izlenecek bir film..

Hiç yorum yok: