19 Ocak 2009 Pazartesi

Türkiye Kupası


Acaba Dünya'da başka ülkelerde var mıdır? Bizdeki kadar yeteneksiz ve basiretsiz yöneticilerin yönettiği kurumlar. Hemen her yerde yöneticiler işlerini Dünya standartlarının çok altında yapıyorlar. Yurtdışından alınan güzel uygulamalar, ne yapılıp edilip saçma sapan durumlara düşürülüyor.

Ben küçükken adı Federasyon Kupası'ydı. Gerçi o zamanlar Başbakanlık Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve TSYD kupası da vardı ya neyse.. Federasyon Kupası oldu Türkiye Kupası. Sonraki yıllarda bir banka sponsor oldu buna, kazanana para ödülü verilip daha cazip hale getirilmeye çalışıldı. Sonra UEFA kupası tarzı bir uygulamayla, lig statüsüne geçirildi. Güçlü takımların seri başı olduğu, araya 2.lig takımlarının sıkıştırıldığı gruplar oluşturuldu. Buraya kadar herşey normal.

Ancak bugünkü kuralarda da görülebileceği üzere çeyrek finallerden sonra işler abuk sabuk bir hale geliyor. Dünya'nın hangi ülkesinde vardır ki; aynı gruptan çıkan takımlar hemen sonra birbiriyle eşleşir? Grup 1. 'leri birbiriyle nasıl eşleşir? Ve daha da ilginci büyük takımlar nasıl bir tesadüftür ki birbiriyle eşleşmez? Sanki burada bir kura yok ta, elle yapılan bir eşleştirme var..

Yazık ki ne yazık..

Merak edenler için eşleşmeler :

Galatasaray - Sivasspor

Fenerbahçe - Bursaspor

Antalyaspor - Beşiktaş

Denizlispor - Ankaraspor


Hiç yorum yok: