17 Ocak 2009 Cumartesi

150 Milyon Euro



Sadece Türk basınında mı oluyor böyle sululuklar, yoksa her ülkede benzer durumlar yaşanıyor mu? Kaka'nın Man.City'ye transferi iddiası futbol dünyasını alevlendirirken, Türk basınının 'Transferin Kaka'sı çıktı' tarzı başlıkları midemi bulandırıyor.
Kaka, şahsi kanaatime göre, şu anda Dünya'nın en iyi futbolcusu. Messi kadar gösterişli, Cristiano Ronaldo kadar golcü değil ama, Dünya'nın en zorlu liginde yıllardır parıl parıl parlıyor. Kaleye diklemesine yaptığı driplingler, milimetrik paslar, yüksek fizik gücü ve tabi ki isabetli ve sert şutlar, Kaka'yı beğenmek için en önemli sebepler belki de.

Hiç kimse Milan'ın onu satacağını düşünmüyordu ama Milan onu satabileceğini söyledi. 150 milyon euro ortada bahsi geçen miktar. Bu civardaki paraya Kaka satılır mı? Elbette satılır. Inter, Arsenal 'de oynasaydı Kaka zaten 1-2 yıl önce gitmişti başka bir takıma. Çok daha az bir paraya hemde. Fakat mevzubahis, son 40 yılda 4 kaptan değiştiren, ortalama emeklilik yaşının 37 civarında dolaştığı, vefakarlığın bir yönetim biçimi olduğu Milan olunca, onu ancak böyle bir paraya satın alabiliyorsunuz. Yaşlı Milan savunmasını güzel bir revizyondan geçirmek için yeterde artar bir para 150 milyon euro.

Peki bu transfer Man.City'ye ne yarar sağlar? Şu anda pek fazla birşey değil belki. Ama bu transfer, bir sürecin başlangıcıysa, önümüzdeki 3-4 senede çok eğlenceli işler görebiliriz. Nasıl olsa, şeyhte para çok...

Hiç yorum yok: