8 Ocak 2009 Perşembe

Batugol


Genç futbolcular, hangi ülkede ve takımda olursa olsun bana heyecan verir. Genç yetenekler, giderek robotsal bir yapıya bürünen futbolu gizemini korumasını sağlıyor kanımca.

İlk kez 15 yaşında, Man.City tarafından izlendiği haberi gelince abartılı bulmuştum. Ama daha sonra 'potansiyelini' görünce Man.City'ye hak vermemek elde değil. Batuhan Karadeniz, Beşiktaş gibi, son 3 yıldır, teknik ve yönetimsel istikrarsızlığın abidesi olan bir takımda olmasına rağmen, farkedildi ve kendini gösterdi. Üstün fiziği, hava toplarındaki sezgi gücü ve zamanlama yeteneği sayesinde, gelecek 15 yılda Türk futbolunun en önemli futbolcusu olabilir. Bazen patavatsız gibi görünen açıklamalarını çok sevmiyorum ama onu acımasızca eleştiren, futbol kaşarı yorumcuların ona dediklerini görünce dudağım uçukluyor. Unutmayalım ki, bu 'çocuk' henüz 17 yaşında. Eleştirenler dönüp, 17 yaşında nerelerde olduklarını bir hatırlasınlar.

Birkaç ünvanı ;

* Türkiye 1. liginde (süper lig) en genç forma giyen futbolcu
* Türkiye 1. liginde (süper lig) gol atan en genç futbolcu
* Türkiye Milli Forması'ın giyen en genç oyuncu.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kendisini ümit milli maçlarında antalya'da izlemiştim. yeteneğe laf yok ancak terbiye konusunda eksik kalmış. Atatürk'ün spor ve sporcuyla ilgili bir sözü var, hatırlanmalı...