22 Aralık 2008 Pazartesi

Hafta Sonu Sinema




Hafta sonunda film izlemek, yapmaktan en çok keyif aldığım eylemdir. Tabi ki filmin kalitesiyle bu keyif doğru orantılıdır. Haftasonunda izlediğim film : Da Vinci Şifresi (The Da Vinci Code)

Dan Brown'un aynı adlı 'bestseller' kitabından sinemaya aktarılmış bir film Da Vinci Şifresi. Karizmatik Robert Langdon karakterini eşdeğer karizmadaki Tom Hanks başarıyla canlandırmış. Her ne kadar biraz donuk gibi gözükse de kitabı okuyanlar Langdon karakterinin de benzer bir soğukluk içinde olduğunu farkederler. Audrey Tatou, Alfred Molina, Sir Ian McKellen ve büyük aktör Jean Reno filmin oyuncu kalitesini üst noktalara taşıyan isimler. 'Akıl Oyunları' filminin Oscarlı yönetmeni Ron Howard ise iyi bir tercih film için.


Filmin genel görüntüsüne bakarsak ; kitabı okuyanlar için oldukça sade olarak nitelendirilebilir. Ancak, her sayfasında bir ayrıntı olan bir kitabı sinemaya tam anlamıyla uyarlamak için en az 4 saate ihtiyacınız vardır. Haliyle bazı ayrıntıları atlamış senaristler. Ana konuyu çok fazla etkilemeyen, sadece kitaptaki kurguyu destekleyen bazı konular filme girememiş. Bu da kitabı dikkatle okuyan izleyiciler için hayalkırıklığı oluyor açıkcası. Sinemasal anlamda kaliteli çekimleri, usta oyunculukları, sürükleyici temposuyla, izlenmesi gereken bir film Da Vinci Şifresi.

Ancak ne olursa olsun, bu kadar güzel bir konu ve kaliteli oyuncularla daha iyisi olur muydu? Bence evet..

Hiç yorum yok: