30 Aralık 2008 Salı

Андрей Сергеевич Аршавин


Bazı futbolcular vardır, genç yaşta parlar, erken yaşta sönerler. Robbie Fowler , Ahmet Dursun bunların en kolay akla gelen örnekleridir.

Bazı futbolcular vardır genç yaşta parlar, tüm kariyerlerini zirvede veya zirveye yakın bir yerde sürdürürler. Figo, Zidane, Raul, Hakan Şükür yine ilk başta akla gelenlerdir.

Bazı futbolcular vardır ki, bunlar ilk grupta olan futbolcuların söndüğü yaşlarda parlarlar, futbolseverlerin ağzına bir parmak bal çalarlar ve ortadan kaybolurlar. Bunun hakkında aklıma gelen ilk örnek; İlhan Mansız'dır. Daha güncel bir örnek ise 'Andriy Arshavin'.

1981 doğumlu Rus futbolcu Zenit'te başladığı kariyerine hep burada devam etmiş. Başka hiçbir takımda oynamamış. Kariyerinin ilk 5-6 yılında vasat bir oyuncu profili çizen Arshavin, Rusya'daki para babalarının futbola el atmasıyla yıldızları kadrosuna katan Zenit'ten ayrılmayı hiç düşünmemiş. Birçok kişi onun yeni gelebilecek yıldızların arasında oynayamacağını düşünürken, o, takımın en büyük yıldızı olmuş. 2008 senesinde UEFA'yı kazanan Zenit'in kilit adamı olmuş, takımı başarıdan başarıya koşturmuş. Yıldızı da herkesi bildiği üzere EURO 2008'de (özellikle Rusya-Hollanda maçında) parlamış, Avrupa'nın devlerinin ısrarla istediği isim olmuştur.

Zenit ise tok satıcı olduğu için, onun için teklif edilen 25 milyon € 'luk teklifleri geri çevirdi. Ancak geçen ay Andriy, artık Zenit'te oynamak istemediğini, Avrupa'ya gitmek istediğini basın toplantısıyla duyurdu cümle aleme. Özellikle İngiliz takımlarının (Tottenham, Man. City hatta Arsenal) potansiyel zengin alıcı olması bu transferin olasılığını arttırıyor.

Andriy, artık Avrupa'ya gitse de, her hafta maçını izleme şansımız olsa keşke..

Hiç yorum yok: