25 Aralık 2008 Perşembe

Arsene Wenger ve Arda


Alttaki 'post'ta, Fabregas'ın sakatlığından ve bu sakatlıktan sonra Arsenal'in işinin zor olduğundan bahsetmiştik. Arsene Wenger, bizim uyarılarımızı dikkate almış olacak (!) yerine adam bakıyormuş. Bir aday da Arda Turan.

Şunu hala öğrenemedik futbol camiası olarak. Birkaç yıl önce de Gökhan Zan için benzer bir yanılgıya düşmüştük. Arsenal klübünün 20'ye yakın scout ekibi var. Tüm Dünya liglerini (özellikle İskandinav ve Güney Amerika liglerini) tarayarak yetenekli ve genç futbolcuları izliyor ve Wenger'e rapor veriyorlar. Hepsi bir veritabanında birleştiriliyor, yıllık gelişimleri inceleniyor ve ona göre transfer çalışmalarına başlanıyor. Arda Turan da bunlardan biri. Yani Wenger'in veritabanında olan bir isim. Belki birazcık önlerde, sadece o kadar. Onun gibi onlarcası var. Bir de bunun üzerine kış transfer sezonunun açılmasını da eklersek bu tip haberleri daha çok duyacağız gibi geliyor.

Arsenal demişken şunu da eklemeden geçemeyeğim. Yıllar yılı Arsene Wenger 'in genç yetenekleri bulup çıkarmasını övüp duruyoruz. Ancak Arsenal taraftarı artık sadece genç yetenek değil, yıldız futbolcu istiyor. Drogba, Deco, Torres, Cristiano Ronaldo gibi. Stadını yapmasıyla beraber Arsenal şu anda İngiltere'nin gelirleri en yüksek takımı. Yani bu tip futbolcuları alabilecek hem parası hem de vizyonu olan bir takım. Arda belki de ilk yıldız (!) transferi olur, ne dersiniz..


Hiç yorum yok: