11 Şubat 2009 Çarşamba

CR7


Kaç zamandır, hakkında birkaç satır yazmak istiyordum. En sonunda diyeceklerimi toparladım. Efendim, Cristiano Ronaldo, hiç şüphesiz dünyanın şu anda en iyi 3-4 futbolcusundan biri. Güçlü fiziği, sprinter yapısı, kıvrak bilekleri ve bir orta saha adamı olmasına karşın gol yollarındaki müthiş önsezisi. Evet, onu dünya futbolunun zirvesine getiren özelliklerinden sadece birkaçı.

Cristiano Ronaldo'nun gelişimini incelemek için başka bir futbolcudan referans almak yeterlidir; Ricardo Quaresma. İkisi de hemen hemen aynı dönemlerde parlamış, Ronaldo Man.Utd, Quaresma Barcelona'ya gitmişlerdi. İkisi içinde güzel tercihlerdi aslında. Man.Utd Beckham'ı satmış, Barça ise Figo'nun eksikliğini dolduramamıştı. Üstelik iki takımda genç oyunculara prim tanıyan bir yapıya sahiptiler. Ne olduysa ondan sonra oldu. Ronaldo, ilk seneki yetenekli ama verimsiz çizgisinin üzerine çok şey koydu ve şimdi bir efsane statüsüne ulaşmak üzere. Ricardo Quaresma ise başarısız Barça günlerinde sonra, Porto'da tekrar parlamış, oradan Inter'in yolunu tutmuş, en son olarak da kiralık olarak Chelsea'ye gitmişti. Eğer Chelsea macerası da başarılı olmazsa, Quaresma'nın üzerinde hep, '2.sınıf takımların 1. sınıf futbolcusu' yaftası kalacaktır.

Buradan tekrar Ronaldo'ya dönersek, geçen sene leblebi gibi gol attığı, hem lig hemde şampiyonlar ligini kazandığı sezon şüphesiz zirveydi. Bu da hiç şüphesiz hemen her Portekiz vatandaşının rüyası olan Real Madrid'in iştahını kabarttı. Astronomik teklifler reddedildi, Ronaldo 'futbolculara köle muamelesi yapılamaz' dedi, Man.Utd. taraftarı 'git o zaman köle' dedi. O, hep demeçler verdi, yorumlar yaptı, ama hala ve hala profesyonelce futbolunu oynuyor. Rakamları geçen seneki kadar iyi olmasa da-ki olmasına imkan yok bence, takımının yükünü bu senede çekiyor.
Ona kızıyorum, onu sevmiyorum, onun hareketleri yapmacık geliyor ama kabul ediyorum ki, O, şu anda yeryüzünün en efektif futbolcusu. Tek eksiği bir Dünya Kupası, o ayrı..

Hiç yorum yok: