24 Şubat 2009 Salı

Bülent Korkmaz


Futbolculuğundan tutun teknik direktörlüğüne kadar olan bütün dönemlerde Bülent Korkmaz'a kanım ısınmamıştır. Fazla agresif, bazen rakiplere karşı saygısız, itici bir görüntü vermiştir bana. Buna karşın azmi ve çalışma disiplini her zaman takdirimi de kazanmıştır. Onun Galatasaray teknik direktörlüğü konusunda biraz acele ettiğini düşünmekle beraber aklımdakileri sıralamak isterim.

Bülent Korkmaz Galatasaray'da başarılı olur çünkü;

Galatasaray halen Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahip. Ayrıca Bülent Korkmaz klübü çok iyi tanıyan, taraftarın beklentilerini çok iyi bilen bir isim. Hırsını futbolcularına yansıtırsa delifişek bir takım olur Galatasaray.

Bülent Korkmaz Galatasaray'da başarılı olamaz, çünkü;

Ne kadar hırslı olursanız olun, futbol teknik direktörün hırsıyla sınırlı bir spor değil. Lincoln, Meira, Nonda, Kewell gibi isimleri motive edemediğiniz sürece takımın bir tarafı hep eksik kalır. Ayrıca Bülent Korkmaz'ın teknik direktörlük kariyerine bakılınca, Kayseri Erciyes'te göreceli olarak başarılı bir yarım sezon (gerçi takım küme düştü), Bursa ve Gençlerbirliği'nde tamamlanamayan sezonlar. Pek parlak değil açıkcası. Unutmadan, 3,5 senedir teknik direktörlük yapan Bülent Korkmaz'ın bu 4. klübü. Bunlar, her kötü sonuçta Bülent Korkmaz'ın sorgulanmasına neden olacak gerçekler.

Ertuğrul Sağlam, Rıza Çalımbay, Gheorghe Hagi, Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen, kendi camiaları için önemli isimlerdi. Ancak hiçbiri sözleşmesi biterek ayrılmadı klüplerinden. Umarım Bülent Korkmaz'ın sonu da onlara benzemez.

Hiç yorum yok: