7 Mayıs 2011 Cumartesi

4 Tane El Clasico Sonrası

18 günde 4 tane El Clasico izlemenin bünyeye ağır hasarlar verdiği bir gerçek, zira ülkemizde ekseriyetle oynanan dan-dun futbol artık daha bir çekilmez oluyor.
Barcelona 'nın orta sahayı kalabalık tutup, bol kısa paslı taktiği sanki dün ortaya çıkmış gibi, ülkemizdeki futbol filozofları, bu futbolu sıkıcı olmakla suçlayıp, karalamaya çalışıyorlar. Halbuki, Barcelona, yeryüzünün en karşı konulamaz futbolunu oynuyor halihazırda. Orta sahada, topu çevirdikten ve rakibin dengesini bozduktan sonra, başta Messi olmak üzere, hızlı hücum adamlarıyla sonuca gidebiliyor. Bu futbola, son 3 yılda, sadece Real Madrid, Kral kupası finalinin ilk yarısında karşı koyabildi, ancak o kadar, bitkin düştüler ki, ikinci yarı hücuma çıkmaya mecalleri kalmadı. Futbol tanrıları o gün Real Madrid kalesini korumasaydı, maç uzatmaya bile gitmezdi.

Real Madrid ise, varoluşunun sebebi olan hücum futbolunu bir yana bırakıp, bu 4 maçın hemen hepsine 7 savunmacı kimlikli adamla çıktılar. Ronaldo, Di Maria, Mesut gibi adamların yanısıra yedeklerde de, Adebayor, Kaka, Higuain gibi futbolcular olmasına rağmen, ilk iki maçın yıldızının Pepe olması bence çok manidar. Mourinho, belki mecbur kaldığı için yapıyor bunu ama kendilerini şampiyon yapmasına rağmen fazla defansif oynuyor diye Capello 'yu gönderen takımın da Real Madrid olduğu unutulmamalıdır.

Hiç yorum yok: