7 Eylül 2009 Pazartesi

Bosna Hersek vs. Türkiye


4 gün arayla oynanan maçlarda gösterdiğimiz performanslar pek iç açıcı değildir yıllardır. Bir istatistik yok elimde ama bilinçaltıma öyle yerleşmiş ki biraz ayrıntıya girersek çok fazla örnek çıkartabiliriz. Bosna maçı çok zor maç, en başta bunu söylemek gerekli. Bosna futbolu bizim 90'ların sonundaki yapımızı anlatıyor bir anlamda. Heyecanlı, yetenekli ancak biraz tecrübesiz. Zaten bundan sonra Dünya Kupası'na gidemezlerse bu tecrübesizlikleri yüzünden gidemeyecekler. Biz ise yıllardır aynıyız. En zor maçlardan çıkıp, en kolay maçlarda kaybedip, şansızımı zora sokuyoruz.
Tuncay ve Arda'nın müthiş formu benim için en olumlu şey milli takım adına. Ancak şunu da söyleyebilirim ki rakibinde Dzeko, Misimoviç, İbiseviç gibi Almanya'da geçen sene çok parlayan yıldızları var.
Yenilirsek matematiksel olarak bitiyor zaten şansımız. Normal şartlarda da yenileceğimizi zannetmiyorum ama. Beraberlikte de işimiz biter bence. Son iki maçta, İspanya'ya yenilse bile Estonya'yı yener Bosna. Yenersek ise psikolojik avantaj bize geçer. Tecrübe eksiklikleri bulunan rakip panikler. Bu da bizim Afrika biletimiz olabilir. Ancak dikkatli olmazsak ondan sonraki maçlarda Afrika'ya sadece safari için gideriz.

Hiç yorum yok: