8 Eylül 2009 Salı

23/26


Türkiye-Litvanya maçındaki serbest atış yüzdemiz. Müthiş oynadık, 12 dev adamdı gerçekten.

Bu serbest atış yüzdemiz son yıllarda izlediğim hiçbir üst düzey maçımızda yakalamadığımız bir yüzdeydi. Maçın kilit noktasıydı. Maçı asla koparamadık belki ama hiçbir zaman da disiplinden kopmadık. Ender son yıllardaki en iyi guard performansını sergiledi. Ersan ilk yarıdaki sorumluluk alan yapısıyla skor yükünü çekti. Ancak ikinci yarıda faul problemine girmesiyle ürkekleşti, onun hücum gücünü de baltaladı. Bu arada imdada 'bench' yetişti. Ender, Oğuz hatta Sinan Güler'in katkıları çok iyiydi. Takımda 11 oyuncunun sayı atması galibiyet kadar sevindirici. Hidayet tam bir lider gibi oynadı. En kritik topları kullandı, bencilliği yapması kadar yaptı. Hayati sayılar attı. Hakemler de yani Litvanya'lı gibiydi. Ne kadar objektif davranmaya çalışsam da taraflıydı hakemler.
Bu sadece bir başlangıç, bir galibiyetle hiçbir şey bitmez. Ancak grubun en güçlü takımını yenerek üst turun yolunu açtığımız bir gerçek. Gelecek maç Bulgaristan'ı da yenersek lider çıkma olasılığımız çok yüksek.
NtvSpor'da yayınlanan İspanya-Sırbistan maçında da şımarık İspanyollar'ın yenilmesine en az bizim galbiyetimiz kadar sevindiğimi de belirteyim unutmadan.
Ayrıca, Murat Murathanoğlu, sen ne kadar güzel adamsın..

Hiç yorum yok: