21 Ağustos 2010 Cumartesi

Dünya Basketbol Şampiyonası - 2010


Basketbol için 2 büyük uluslararası organizasyondan biridir Dünya Şampiyonası. Böyle bir turnuvayı da ülkemizde izlemek bunun önemini arttırıyor hiç şüphesiz.
2001 'de Avrupa Şampiyonası'na tanıklık etmiş biri olarak diyebilirim ki, bu sefer pek havamız yok. 2001 yılındaki kadro ile şimdiki kadroyu kıyaslamak değil amacım ama, o zaman yaratılan sinerji yok bu sefer. Artı, o zamanlar takım marşından, adına, oyuncularından, koçuna kadar sevimliydi, sempatikti. O sempatiklik de kalmadı gibi geliyor. Mesela, 12 Dev Adam artık kimseye heyecan veren bir slogan değil. Koskoca Türkiye'den alternatif slogan ve marşlar çıkmıyor mu artık?
ABD'nin büyük yıldızlarından birçoğunun gelmeyecek olması üzüntü verici şahsımca. Kobe Bryant'ı, LeBron James'i, Dywane Wade'i Türkiye'de izlemek heyecan vericiydi.
Şampiyon olabilir miyiz? Soru çok zor, cevabı ise çok daha zor. Maçlar başlasın, 1-2 maç izleyelim, bazı şeyler netleşir. Unutmadan, 28 Ağustos başlangıç tarihi. Final maçı ise 12 Eylül'de.. 12 Eylül tuhaf bir gün sanki..

Hiç yorum yok: