28 Mart 2009 Cumartesi

İspanya vs. Türkiye


Maçtan sonra oynanan oyun hakkında konuşmak kolay. Şu yanlış yerde oynatıldı, şurada hata yapıldı gibisinden yorumlar işin kolayına kaçmaktır bence. Sıkıysa maçtan önce konuşun da görelim diyorum ve başlıyorum;

Bir kere İspanya şu anda Avrupa'nın en formda takımı. Belki İngiltere'yle beraber de diyebiliriz ama gerçekten sistemlerini oturtmuş durumdalar. Bir milli takımda sistem oturtmak büyük başarıdır bence. Yaş ortalaması 26-27 olan İspanya milli takımı Dünya Kupası'nın da favorilerindendir bence. Dünya'nın en iyi 3-4 kalecisinden birisi (Casillas), Dünya'nın en iyi 3-4 sağ bekinden biri (Sergio Ramos), Dünya'nın mevkisinde en iyi 3-4 adamından biri (Xavi), Dünya'nın yardımcı santrafor (Arif Erdem'in yaptığı görevi düşünün) bölgesinde bence Dünya'nın en iyisi (David Villa) ve Dünya'nın en iyi 3-4 santraforundan birisi (Torres) kadrosunda bu takımın. Futbolunda biraz Barcelona, biraz Real Madrid esintileri gördüğümüz İspanya'ya karşı şansımızın çok fazla olduğunu söylemek -en azından rakip saha için, oldukça iyimser bir tahmin olur bence. 2,5 yıldır yenilmeyen bir takımı yenmek gerçekten de kolay değil. Bence en önemli sorun ; David Villa. Onu durdurursak şansımız biraz daha yüksek olur kanımca.

Bize gelirsek; Hakan Balta ve Emre Aşık 'lı bir savunma hattı, Galatasaray'daki gibi bir performans sergilerse; İspanya'nın bugün şov yapma ihtimali de var. 4 hücuma dayalı adamla başlayacağımız maç, bence; ya fark yiyeceğimiz bir maç olur, ya da en kötü ihtimal gollü beraberlik alacağımız(hatta yeneceğimiz) bir maç olur. 1-0, 2-1 gibi bir sonucu beklemiyorum açıkçası.

Hiç yorum yok: